FILMGYŰJTEMÉNY
OKTATÓI PUBLIKÁCIÓS ÉS ALKOTÓI ADATBÁZIS
DOKTORI MUNKÁK
HALLGATÓI ADATBÁZIS
MAGYAR DESIGNTÖRTÉNET

 

Filmgyűjtemény

A gyűjtemény az Egyetemen létrejövő audiovizuális tartalmak egy helyen való megjelenítését szolgálja: oktatók, hallgatók animációi és rövidfilmjei, valamint a MOME-val kapcsolatos előadások, konferenciák anyagai jelennek itt meg.

 Részletesen a gyűjteményről
 Tovább a feltöltő felületre (adminisztrátoroknak)

 

Oktatói publikációs és alkotói adatbázis

A gyűjtemény a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatóinak elméleti publikációit, alkotásait és az ahhoz kapcsolódó dokumentációit tartalmazza az MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára) irányvonalainak megfelelően. Az elméleti publikációk közül a könyv, könyvrészlet, folyóiratcikk, konferenciaközlemény, előadás, oltalom típusai vihetőek fel.     

 Részletesen a gyűjteményről
 Útmutatók az oktatók és adminisztrátorok számára

 

Doktori értekezések

A MOME Doktori Iskola akkreditált, multidiszciplináris művészeti doktori iskola, amely építőművészet, iparművészet és multimédia-művészeti ágakban ad DLA fokozatot. A gyűjteményben az itt született doktori értezések, valamint magyar és angol nyelvű tézisek kapnak helyet.

 Részletesen a gyűjteményről

 

Hallgatói adatbázis

A bachelor, master és szakirányú képzéseken 2013 óta a hagyományos leadáson túl online módon is feltöltésre kerülnek a szakdolgozatok, mestermunkák, prezentációk és portfóliók, így lehetővé téve a hallgatók, a témavezetők, az opponensek és a bizottsági tagok könnyebb hozzáférhetőségét az elkészült munkákhoz.

2015-től kezdve nemcsak a diplomázási folyamathoz kapcsolódó munkák, hanem az évközi (kurzus, lab-tevékenység, TDK, pályázat) során létrejövő alkotások feltöltésére is van lehetőség.

 Tovább a gyűjteményre
 Útmutatók

Magyar designtörténet

 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (akkor Magyar Iparművészeti Egyetem) kérésére 2004-ben készült el az Iparművészeti Iskola Évkönyveinek 1880 és 1936 között megjelent köteteinek digitalizálása. A kutatási célú, nyomdai reprint minőségű reprodukciók mellett elkészítették az évfolyamok PDF e-könyv változatát is, mely nyomtatás és módosítás elleni biztonsági korlátozással vannak ellátva. A PDF az eredeti oldalképeket (facsimile) mutatja, de a szövegek is alá vannak töltve, így a teljes szövegű kereshetőség is megoldott.