A Designportálról
 
A hazai design világában a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mára megkerülhetetlenné vált.
 
Rangjának és a hazai felsőoktatásban elfoglalt unikális szerepének megfelelően fontos, hogy részt vegyen a tudományos és egyetemi publikációk hozzáférésének nemzetközi hálózatában, és létrehozzon egy olyan  digitális repozitóriumot, amely megvalósítja az egyetemen létrejött digitális tartalmak összegyűjtését és publikálását, tartalmi és tematikai feldolgozását, hosszú távú megőrzését. A MOME vezetése fontosnak tartja, hogy az egyetem oktatói és hallgatói számára biztosítsa az elérhetőséget – az oktatói publikációk és hallgatói munkák meghatározott nyilvánossági szintjén – egy korszerű, áttekinthető és kereshető webes felületen, ugyanakkor a publikációk elhelyezésével a szellemi tulajdonjogoknak megfelelő tárolást és a hosszú távú megőrzést is elősegítse.
 
Mindezeken kívül egy olyan rendszer létrehozásában is érdekelt, amely egyaránt illeszkedik a már megvalósult hazai rendszerekhez és a külföldi hasonló szolgáltatásokhoz.
 
A teljes körű információszolgáltatás érdekében nem csak a digitális tartalmak közzétételét, hozzáférését és keresését szeretnénk megvalósítani. A DESIGNPORTÁL az egyetemi oktatással összefüggő szakmai és tudományos ismeretek és eredmények tárgyában portálszolgáltatásra alapozott tudásbázisokat és kommunikációs lehetőségeket is biztosít, a felhasználók számára folyamatosan frissített információszolgáltatással vonja be saját és más intézmények szakterületi adatbázisait, honlapjainak információt, szakértők és tervezők munkásságát, alkotások képi anyagát.