Linkgyűjtemény

2020 okt. 28.

Megújult a könyvtár linkgyűjteménye


Az eddigi, Delicious-ben elmentett ajánlott linkeink átkerültek a Diigo szolgáltatásába, amelyet erre a linkre kattintva vagy az oldalsávban elhelyezett hivatkozáson keresztül tudtok elérni. Hasonlóan az eddigiekhez, most is kereshettek címkére vagy az általunk létrehozott tematikus listákban is böngészhettek.


 

Hasznos linkek

Intézmények

    

   Művészeti oktatási intézmények és könyvtárak

 

                                   További oktatási intézmények…

    Könyvtárak

    

    Elméleti, kutatási intézmények

 

   Szolgáltatások

 

       Országos közös katalógus és könyvtárközi kölcsönzés:

 

 

  • ODR (Országos Dokumentum-ellátási Rendszer): Az ODR az ország egész területére kiterjedő, minden információhordozót magában foglaló rendszer, szolgáltatás. Biztosítja a könyvtárakban őrzött dokumentumokhoz (könyv, folyóirat, bármilyen kép- vagy hangfelvétel, cd, dvd, stb.) és információkhoz való hozzáférés lehetőségét mindenki számára, illetve a könyvtárak közötti, ún. könyvtárközi kölcsönzést. Az ODR keretében működő szolgáltató könyvtárak a nemzeti könyvtár, a nemzeti gyűjtőkörű könyvtár, az országos szakkönyvtárak, az állami egyetemi könyvtárak és a megyei könyvtárak.
  • MOKKA-ODR katalógus: A magyarországi nemzeti, tudományos és felsőoktatási könyvtárak és a központi szolgáltatói szerepet betöltő (megyei, városi) könyvtárak közös katalógusa.

 

   Adatbázisok


Adatbázisok ismertetői


Képgyűjtemények

 

   Művészeti linkgyűjtemények

 

   Szervezetek