Webtartalom-megjelenítő

 
 
 
 
 

Szerzői adatlap, funkciók áttekintése

Publikációfelvitele

Típus, jelleg, besorolás (.pdf)

MTMT ODT publikációk importálása a doktori.hu-ra

Bővebben az MTMT-ről

 

A MOME intézményi adminisztrátora Zsoldos Amália, a könyvtár munkatársa, akihez a zsoldos@mome.hu címen lehet fordulni a felmerülő kérdésekkel. 

Webtartalom-megjelenítő

 

 

Alapfogalmak

 

Szerző vagy Felhasználó: adminisztrátor által felvett vagy online regisztráció útján az adatbázisban belépési kódokkal rendelkező személy. Saját felhasználói felületén adatokat rögzíthet illetve jogosultság birtokában szerkeszthet is.

Adminisztrátor​: Adminisztrátori teendőkkel megbízott személy. Lehet központi adminisztrátor (1–3 szint) vagy intézményi adminisztrátor (4–6 szint). Minden adminisztrátori szinthez meghatározott jogosultág tartozik.
 
Közlemény vagy ​Publikáció​: Dokumentum, melyet az adatbázis regisztrált felhasználója írt, szerkesztett vagy annak létrejöttében (valamely szerzőségi formában pl. Válogatta, Gyűjtötte stb.) közreműködött.
 
Idéző​ vagy ​Hivatkozás​: adott közleményre történt utalás egy másik közleményben.
 
Adatgazda vagy ​Tulajdonos​: az a személy, aki a bekerült közleményt vagy hivatkozást szerkesztheti. Felhasználói szempontból egy közleménynek csak egy adatgazdája lehet, általában az a szerző vagy adminisztrátor aki a közleményt, idézetet rögzítette az adatbázisba. Az adatgazdai jog átadható.