Webtartalom-megjelenítő

 

 

A gyűjteményről

Az adatbázis tartalma

Keresés

Útmutatók

Webtartalom-megjelenítő

 

 

AZ OKTATÓI PUBLIKÁCIÓS ÉS ALKOTÓI ADATBÁZISRÓL

 

Gyűjtemény címe Oktatói publikációs és alkotói adatbázis
Leírás

2015-ben elkészült az oktatói publikációs és alkotói adatbázisunk, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiemelt felsőoktatási intézménnyé minősítéséből fakadó kiválósági pályázat segítségével jött létre. 

Az adatbázisban oktatóink számára lehetőség van elméleti publikációk, valamint alkotások felvitelére is. Előbbiek felülete az MTMT irányvonalainak megfelelve lett kidolgozva. Az országban pedig elsőként, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Portálján van lehetőség alkotások repozitóriumban való feltöltésére. 

  Elérhetőség Nyilvános
 

Dokumentumok száma

[feltöltés alatt]
  Állandó URL http://designportal.mome.hu/web/guest/oktatoi-publikacios-es-alkotoi-adatbazis 
 

 

AZ ADATBÁZIS TARTALMA

Elméleti publikációk

Könyv felvitele
Nem időszaki, hanem egy vagy több, meghatározott számú kötetben megjelenő, szabad szemmel olvasható szöveget, ill. illusztrációt tartalmazó, befejezett egészet alkotó kiadvány. Tipikusan legalább 48 oldal, ill. 3 ívnél nagyobb terjedelmű írásmű. Ide tartoznak a monografikus és összefoglaló művek; a gyűjteményes kötetek; a tematikus, szerkesztett konferenciakötetek; a kézikönyvek; tankönyvek; az önálló kiadványként megjelenő műhelytanulmányok és más könyv jellegű kiadványok. 

Könyvrészlet felvitele
Egységes tematikájú, könyv vagy gyűjteményes kötet részeként megjelenő, szerzővel, címmel, meghatározott terjedelemmel rendelkező, illetve önálló, kisebb egységként leírható (rész, fejezet, szócikk stb.) publikációs forma.

Folyóiratcikk felvitele
Minden olyan dokumentum, amelyik folyóiratban vagy más, rendszeresen megjelenő periodikumban (például évkönyv) jelent meg és szerzővel, címmel, meghatározott terjedelemmel rendelkezik. (Folyóirat: szabályos időközönként megjelenő, egységesen szerkesztett, meghatározott tárgykörre irányuló, vagy valamely kutatási terület eredményeinek közlésére szolgáló kiadvány. Ide értjük a tudományos szaklapot, valamint a napilapot, a közéleti sajtót és a szakmai magazint is.)

Konferenciaközlemény felvitele
Konferencia anyagát tartalmazó, ISBN- vagy DOI-azonosító nélküli kötetben megjelent közlemény. 

Előadás felvitele
 

Alkotások

Alkotás felvitele

Kiállítás felvitele (kurátori minőségben)

Animációsfilm felvitele

 

KERESÉS az adatbázisban

 

ÚTMUTATÓK

MOME Repozitórium

Alkotások és elméleti publikációk feltöltése
Animációsfilmek feltöltése

Opponencia feltöltése szakdolgozatokhoz és mestermunkákhoz

MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára)

Gyakran ismételt kérdések (.pdf)
Típus, jelleg, besorolás (.pdf)
MTMT ODT publikációk importálása a doktori.hu-ra